TR
Select Language

Bakanlıktan öneri: Yem üretim teknoloji enstitüsü kurun

30/01/2018

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın düzenlediği 5. Tarımsal Araştırma Danışma Kurulu (TADAK) toplantısından yem üreticilerine öneriler çıktı. Özellikle tarım sektöründe eksikliği hissedilen Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verilmesi istenen toplantıda yem sanayicilerine de önerilerde bulunuldu. Toplantıya katılan meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin üst düzey temsilcilerine öncelik verilmesi gereken Ar-Ge konuları önerildi. Türkiye Yem Sanayicileri Birliği’ne de şu öneriler yapıldı:
• Yem hammaddelerinin ve kaba yemlerin işlenme ve muhafazasına yönelik çalışmalar yapın. Örneğin mısırda kırık dane oranının azaltılması, toksikasyonun önlenmesi gibi.
• Türkiye’nin yem hammadde ve besin madde profilini içerecek ‘Yem Değerlendirme Sistemi’ni geliştirin.
• Yem teknolojileri konusunda çalışmalar yapın. Öğütme sistemlerinin karşılaştırılması, ısıl işlem uygulamalarının hijyene ve yem maddelerine katkısı gibi.
• Yem üretim teknoloji enstitüsünün kurulması için çalışmalar yapın.
• Türkiye’ye özgü fındık ve yan ürünleri, meyve suyu sanayi yan ürünleri gibi ürünlerin yem sektöründe değerlendirilmesine yönelik çalışmalara ağırlık verin.
• Laboratuvarlar arası analiz farklılıklarını giderecek çalışmalar yapın.
• Alternatif protein kaynaklarının geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapın.

Diğer Haberler
MEDYA PARTNERLERİ
DESTEKLEYEN KURUMLAR