Menü
Sosyal Medya

Güncel Haberler

  • 16/12/2018
    Yemde Salmonella’yı kontrol etmek için etkili ve kimyasal olmayan yöntemler

    Yemde Salmonella’yı kontrol altına almak için atılması gereken adımlar sırasıyla; ham madde ile girişin en aza indirilmesi, mikroorganizmaların büyümesinin önlenmesi, güvenilir salmonella öldürme adımının uygulanması ve işleme ve

    Devamı
  • 16/12/2018
    Balık Yemi Üretimi, Üretim Teknolojileri ve Katkıları

    Küresel balık yemi piyasasının toplam büyüklüğü hangi rapora bakıldığına göre değişiklik gösteriyor. Ancak çoğu raporun ortak bir noktası var: su ürünlerine olan talebin artışına bağlı olarak balık yemine olan ihtiyaç da ar

    Devamı
  • 16/12/2018
    AFIA ve FAMI-QS güvenliği uluslararası yem/güvenliği gıda programi için anlaşmalarini yeniledi

    Amerikan Yem Endüstrisi Birliği (AFIA) ve Özel Yem İçerikleri Kalite ve Güvenlik Sistemi FAMI-QS, ABD’deki hayvansal gıda üretimi endüstrisi için FAMI-QS yasasının genişletilmesi amacıyla şartname sertifikasyon programları gelişim ko

    Devamı
  • 16/12/2018
    İtalyan değirmencilik endüstrisi: Mükemmel bir dönüşüm

    “İtalyanlar, çok eski zamanlardan gelen değirmencilik geleneklerinin mükemmelliğiyle övünürler. Otomasyonun yaygın olarak kullanılması sayesinde İtalyan değirmen endüstrisi yeni yüzyıla teknolojik bakımdan ileri bir sektör olarak gi

    Devamı
  • 16/12/2018
    Bilgi sizi güçlendirir

    “Bühler AG’nin sahibi Dr. Rène Bühler’in girişimiyle 1957 yılında kurulan İsviçre Değirmencilik Okulu, dünya değirmencilik sektöründe kabul görmüş bir kurumdur. Okulumuzun en önemli özelliği, teorik ve pratik dersler arasındak

    Devamı
  • 16/12/2018
    “Rusya’nın buğday ihracatındaki ana zorluk, kilit pazarlardaki yüksek doymuşluk”

    “Rus tahıl ihracatçılarının karşılaştığı ana zorluk, kilit buğday pazarlarımızın yüksek doymuşluk oranı. Yurt içi pazarı pratikte büyümezken uluslararası pazarda Rusya, Güney Rusya limanlarından Türkiye’ye, Azerbaycan’a

    Devamı
  • 16/12/2018
    ”20’DEN FAZLA DEĞİRMENİMİZLE DÜNYA STANDARTLARINDA UN ÜRETİYORUZ”

    “Eylül 1960’ta kurulan Flour Mills of Nigeria (FMN), Nijerya’nın lider gıda ve tarımsal endüstri grubudur. Ülkenin çeşitli yerlerinde bulunan 20’nin üzerindeki değirmen tesisi ile günlük kapasitemiz on bin tondan fazla. İki yüz bi

    Devamı
  • 16/12/2018
    “TABADER, İDMA 2017’DE SAHADA OLACAK”

    Mustafa BAYRAM, TABADER: “TABADER olarak en önemli misyonumuz ise sektörlerin en büyük sorunu olan nitelikli insan gücü sorununu çözmek. Bu nedenle, İDMA 2017 Fuarı’nda Miller/Değirmenci Dergisi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen

    Devamı
  • 16/12/2018
    UNESCO, Türk akademisyenin önderliğinde İpek Yolu gıda işleme teknolojilerini keşfediyor

    Dünyadan pek çok araştırmacının bir araya geldiği UNESCO İnteraktif İpek Yolları Atlası GPG Bilim Kurulu’nun başkanlığına, TABADER Yönetim Kurulu Başkanı ve Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim görevlisi

    Devamı
  • 16/12/2018
    Fas’ta değirmenciliğin gelişimi

    “Fas’ta değirmencilik sektörü, eğitim faaliyetleri sayesinde geleneksel işleme yöntemlerini aşarak, artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılayacak miktar ve çeşitlilikte ürün elde etme konusunda uzmanlık elde etmiştir. Fas’ta ve böl

    Devamı