Prof. Dr. Saraçoğlu: Kansere karşı ekmek tüketin
Sağlık için doğal ürünler akımını Türkiye’de başlatan akademisyen Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, bazı uzmanların “ekmek yemeyin” uyarısını eleştirerek, tam buğday ekmeğinin kanser ve diyabete karşı özellikle tüketilmesi gerektiğini bildirdi. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı da olan Saraçoğlu, ekmek tüketimine ilişkin yaptığı açıklamada, Anadolu insanının genetik yapısının ekmeğe özgü geliştiğini iddia etti.
Kendisinin de ekmek yediğini ve ekmeksiz duramadığını dile getiren Saraçoğlu, “Ekmek yemeyin diyorlar, nereden uyduruyorlar anlamıyorum. Ekmeği kansere, diyabete karşı özellikle tüketeceksiniz” diye konuştu. Tüketilen ekmeğin tam buğday ekmeği olması gerektiğini belirten Saraçoğlu, ekmeğin yüksek tansiyonu önlediğini, metabolizma hastalıklarında koruyucu ve önleyici özelliğe sahip olduğunu kaydetti. Saraçoğlu, tam buğday ekmeğinin besleyici, vitaminli ve doyurucu olduğuna vurgu yaptı.
Mısır unundan yapılan ekmeklerin de cilt hastalıklarına iyi geldiğini anlatan Saraçoğlu şunları söyledi: “Karadeniz insanlarının yüzüne baktığınızda gözenekler hemen hemen yok denecek kadar azdır. Bunun arkasından yatan en önemli sebeplerden birisi bu. Cildinin güzel olmasını isteyen mısır unundan yapılan ekmekleri tercih etmeli. Mısır unu, egzama ve sedefe karşı da önleyici özelliğe sahiptir.”
- AB’nin tahıl depolama ve lojistik haritası
- Dünya değirmencilik devleri İDMA’da buluşacak
- Buğdaydaki erken gelişim rekolteyi artıracak
- Mozambik’te mahsulün üçte biri telef oldu
- Afetlerin tarıma 10 yıllık faturası 96 milyar dolar
- Rusya’yla buğday anlaşması yapan Tahran’ın gözü Irak un pazarında
- EFCO’dan Altay bölgesine dev yağ tohumu işleme tesisi planı
- Kaper Makina’dan anahtar teslim yem fabrikası projesi
- Tarım bakanları, hayvanlar için daha fazla sağlık çağrısında bulundu
- Ahi Evran Üniversitesi kaba yem çeşitliliğini artıracak